2020-11-05 19:58:19• hírek • Agerpres

Hétfőtől újabb szigorítások lépnek érvénybe

Határozottabb intézkedésekre van szükség a koronavírus-járvány terjedésének fékezése érdekében - jelentette ki Klaus Iohannis államfő a csütörtöki kormányülés elején.

"Az eddigi intézkedések nem elégségesek, újabb országos szintű intézkedésekre van szükség" - fogalmazott az elnök. Az államfő szerint az iskoláknak át kell térniük az online oktatásra, az állami intézmények és a magáncégek alkalmazottainak is át kell térniük a távmunkára, amennyiben a tevékenység jellege ezt megengedi, az üzletek legfeljebb 21 óráig tarthatnak nyitva, éjszakai kijárási korlátozásra van szükség, be kell tiltani a társas összejöveteleket, be kell zárni a piacokat és vásárokat, és országos szinten kötelezővé kell tenni a kültéri maszkviselést.


Hétfőtől lépnek érvénybe az intézkedések

Hétfőtől lépnek életbe a Klaus Iohannis államfő által bejelentett újabb védelmi intézkedések - közölte a miniszterelnök a csütörtöki kormányülés elején. Ludovic Orban rámutatott, az elnök által bejelentett új intézkedésekről szóló javaslatokat előkészíti az országos vészhelyzeti bizottság, majd a kormánynak bele kell foglalnia a veszélyhelyzetről szóló határozatba. A miniszterelnök ugyanakkor "határozottságot és maximális elkötelezettséget" kért a miniszterektől és az illetékes intézményvezetőktől az új intézkedések gyakorlatba ültetése terén.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: